torsdag 2 oktober 2014

På knä

Hej dagboken,

I dag har jag varit ute och promenerat med papa. Vi träffade på en bonde med en ko. Kossan skulle föda en kalv vilken dag som helst, spännande. Undrar om jag får se den lilla kalven.

När jag badat och papsen skulle torka mig, så skulle han förstås lägga mig på mageb för att torka ryggen. Men, det var ju mycket roligare att stå upp. Jag ställde mig på knäna, det har jag inte gjort förut. Det var ju riktigt käckt, får nog fortsätta med det emellanåt. 

Innan det var dags att äta kvällsmat gick papsen omkring med mig. Jag tycker att det är kul att tryxka lite på ugnen, till exempel. Vissa knappar piper när man rör dem, det är ju helfestligt. Sedan tycker jag om att dra lite i klädnyporna på torkställningen. Jag är så stark att jag kan dra loss dem, om jag bara tar i lite. Sedan kan man ha en klädnypa eller två med sig när man promenerar, de är liksom bra att hålla i, och så kan man stoppa dem i munnen också. Himla bra med saker som är bra till så mycket.

Förresten, när vi gick runt torkställningen i går tränade jag på mina franska r. I stället för att säga da da, sa jag dra, dra, med skorrande r. Papsen tyckte att jag sa "drap" som ju betyder lakan på franska, och han tänkte att jag pratade om lakan bara för att vi stod där papa brukar hänga all tvätt. Det kan han få tro, jag vet, men jag säger ingenting. 

I går hade jag med mig ett par klädnypor till papas och papsen säng. Papa upptäckte i morse att vi glömt en under papsens kudde. Han sov hela natten på sen utan att märka något. Han är helt klart inte någon prinsessa, eller prins, på ärten, papsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar