måndag 20 oktober 2014

20 oktober 2013

Älskade Maïa,

Den här söndagsmorgonen gav vi oss av tidigt från mamaie och papi i Pontault-Combault. Taxin kom och hämtade oss och tog oss till Cahrles-de-Gaulle-flygplatsen i Roissy. Vi hade bokat ett direktflyg till Moskva, inte så mycket för vår skull på vägen dit, men för att vi skulle slippa byta plan på vägen hem igen när vi hade dig med oss.

Vi hade hittat en lägenhet på internet som verkade hyfsad för våra första fem dagar. Firman som hade lägenheten hade även en chaufför som kom och hämtade oss vid flygplatsne och som tog oss ända till lägenheten. Den hette Smolenka och låg precis i utkanten av Arbat-kvarteren, som ju är fina kvarter med många ambassader. Lägenheten låg i ett stort höghus, på femte våningen. När vi kom in i entrén såg det gammaldags ut, med en portvakt som satt i ett litet rum och som bara pratade ryska. Papsen hade lärt sig att säga "god dag" på ryska, men det räckte nog med att nicka lite. När vi kom ur hissen var det en lång smal korridor som såg ut lite som en byggarbetsplats. Vi undrade nog vart vi kommit. I lägenheten höll städerskan på att göra rent från de förra gästerna, så vi fick gå på en timmes promenad.

Vi hade ju tur som inte var långt bort från gatorna i Arbat. Romain som var vår kontaktperson hade sagt att traditionen sa att vi skulle ha en present och blommor med oss till Yulia när vi kom till sjukhuset och hämtade dig, så vi passade på att leta efter någotning till henne. I en juveleraraffär hittade vi ett armband som vi tyckte var fint, med ett rosa litet hjärta i en berlock. Det var ganska fint väder, så vi strosade lite innan det var dags att gå tillbaka "hem" och vi hittade en matvaruaffär som såg jättebra ut. När vi varit och packat upp våra väskor, din och våra, så gick vi tillbaka dit och handlade mat till oss två. Till dig hade vi ju tagit med oss fem burkar välling från Frankrike och ett stort paket blöjor också, så att vi skulle vara beredda ifall vi inte hittade någon bra affär.

Vi trodde att vi skulle få hämta hem dig dagen därpå, men när vi skypade med Romain på kvällen talade han om för oss att vi skulle få vänta ytterligare en dag. Vi ville ju hälsa på och hämta hem dig direkt, men vi hade väntat så länge, så vi fick intala oss att en dag till inte skulle göra så stor skillnad. Men du kan tro att vi hades vårt att sova den natten (och nästa också, förresten ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar