fredag 27 mars 2015

På golvet

Hej dagboken,

Den här veckan har papsen varit i London i tre dagar, men han kom hem i dag. Innan han åkte var han tvungen att åka hem lite tidigare. De hade ringt från dagis och sagt att jag hade rn ögoninflammation och då fick jag inte vara kvar för jag kunde smitta de andra barnen. Papa fick hämta mig, men hade an massa gubbar för huset på besök, så papsen fick vara hemma när jag vaknade efter min eftermiddagslur, så att han kunde ge mig mat och ta med mig till doktorn. Det var ju inte så länge sedan jag var där, faktiskt, men så kan det vara. Papsen fick med sig ögondroppar och nässpray, för det är min näsa som är lite täppt och då går det upp i ögonen när jag sover.

I kväll fick jag visa lite nya ord jag lärt mig. I helgen hos mamie och papi trodde de att jag ville ha pâté. Jag sa faktiskt inte pâté, jag sa "par terre ". Hur tydligt som helst. Kan jag hjälpa att de andra börjar bli gamla och har lite svårt med hörseln. Eller förståndet, kanske? Nu vet de i alla fall, så de släpper ned mig på golvet, i stället för att springa och köpa pâté. Pust!

När papsen höll på att byta på mig och tvätta mig lite, droppa äckliga droppar i ögonen och sådana saker, så lekte vi med kläderna, tog av och satte tillbaka på. Först tog han av strumporna, sedan byxorna. Då gav jag honom en strumpa igen, så att han kunde sätta på den, sedan höll jag fram den andra och sa "Et ça!" För att han skulle förstå. Det gjorde han. Han är inte helt gaggig i alla fall, papsen.

Sedan var det dags att äta. När papsen fixar min välling med mig i famnen är det jättekul. Först häller han i vatten i flaskan, sedan vällingpulvret,mich så skruvar han på locket. Då vet jag att han snart skall snurra på flaskan lite för att pulvret skall sjunka ned. Då tar han ena armen under mitt ena ben och så snurrar han och säger "Åhhh" med alldeles darrig röst. Jag vet ju precis hur det går till, så jag börjar säga "Åhhh" innan papsen ens börjat snurra. Sedan skakar han. I kväll stod han och pratade med papa så jag var tvungen att säga till honom och peka på soffan därvi brukar sitta när jag dricker välling. Han fattade direkt. Ibland är han ganska skärpt, papsen. Men säg det inte till honom, då kan han bli mallig ... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar