måndag 23 maj 2016

Cykel


Hej dagboken,

 

Oj, oj, oj, vad det har hänt grejer den här helgen. I lördags hade vi jättefint väder, så papsen och jag var ute medan papa jobbade i trädgården. Först gick vi en runda med bollen och hälsade på Paulette. Paulette och jag lekte med hennes röda bil och så lekte vi i lekstugan en jättelång stund, fast för kort. Papsen satt och drack kaffe med Cliff och Céline under tiden. När Paulette och jag var klara gick jag och frågad evar min cykel fanns någonstans. Papa hade sagt att Cliff hade sagt att jag skulle få en gammal cykel av dem, men de verkade ha glömt det. I stället sa Cliff att ”jag undrar om inte Maïa skulle kunna ta Paulettes cykel, som om det var en ny idé”. Han är jättesnäll, men där var han nog lite vimsig. Men han gick i alla fall och tog fram cykeln och satte på stödhjul. Sedan rullade han lite med mig. Jag förstår inte riktigt det där med tramporna. Ibland går det framåt och ibland säger papsen att jag skall trampa åt andra hållet annars bromsar det. Jag trampar ju inte alls, jag bara sitter där med fötterna. Undrar om inte papsen är lika vimsig som Cliff …

 

I går fick jag en ny stol. Nu kan jag sitta vid det stora matbordet med papa och papsen. Papa skall ta bort min gamla stol, för jag är stor nu. Papa har målat om den, för den var inte alls fin när vi fick den. Jag fick den också av Cliff och Céline, förresten.

 

I går när papsen och jag var ute och cyklade, så började det regna. Egentligen cyklade jag inte så mycket, för man vill ju gå av och titta på saker också. Papsen puttade mig när jag satt på sadeln och kanske fem sekunder senare kom jag på att jag ville gå av, kanske putta själv lite, kanske plocka en blomma. I alla fall fick vi gå in när det började regna. Papa var kvar i trädgården, förstås, men papsen och jag gick in och badade. Det var nästan mitt på dagen, så vi kunde bada jättelänge. Papsen badade inte så mycket, bara armarna faktiskt, men jag var i så länge så att papsen fick fylla på nytt varmt badvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar